EMCONZ '24 | Programme

8 – 8.30am	Registrations				
8.30 – 8.50am Plenary (WG308)	General welcome – Greg Ward (MC) Conference opening – Chris Lambell (EEG) and Simon Hall (MEG)				
8.50 – 9.10am Plenary (WG308)	Keynote speaker Josie Boyd Brought to you by Ergo Consulting				
9.10 – 9.30am Plenary (WG308)	Speaker introductions – attendees move to preferred session rooms				
9.30 – 10am	Breakout Session 1 30-minute sessions				
	Breakout room 1 (WG126)	Breakout room 2 (WG404)		Plenary (WG308)	
	P1: Daniel Müller ISO/IEC 81346 Reference Designation Systems	P2: Sarayu Govinda Lowering GHG Emissions using Advanced High Strength Steel		P3: Gerhard Benade Aviation decarbonisation: the hard yards	
10 – 10.30am	Morning break Brought to you by Caliber Design				
10.30 – 11am	Breakout session 2 30-minute sessions				
	Breakout room 1 (WG126)	Breakout room 2 (WG404)		Plenary (WG308)	
	P4: Jianxin (George) Wang Integrating AI and Automation in Modern NZ Factories: Insights and Opportunities	P5: Bryan Leyland Net Zero: the dream and the reality		P6: Steve Wallace Navigating New Zealand's energy transition with Flexible Energy Solutions	
11.15am – 12pm	Panel discussion Brought to you by Beca Plenary (WG308)				
12 - 1pm	Lunch Brought to you by Zumtobel				
1 – 1.30pm	Guest presenter – Allen Keogh, Transpower Plenary (WG308)				
1.45 – 2.15pm	Breakout session 3 30-minute sessions				
	Breakout room 1 (WG126)		Plenary (WG308)		
	P7: Luke Mainwaring Bridging the Practical Skills Gap in the New Zealand Power Industry (An introduction to the EPPTA)		P8: Michael Cahill The Future is Now: Empowering Industry with 2024 Smart Manufacturing Insights		
2.15 - 2.45pm	Afternoon break Brought to you by Caliber Design				
2.45 – 3.15pm	Breakout session 4 30-minute sessions				
	Breakout room 1 (WG126)		Plenary (WG308)		
	P9: Robert Banks Building energy, emissions and electrical grid impact.		P10: Birendra Grewal Supercavitation for Reducing Carbon Footprint of Marine Transport		

3.30 – 4pm	Breakout Session 5 30-minute sessions			
	Breakout room 1 (WG126)	Plenary (WG308)		
	P11: Adrian Ferguson Prescribed Electrical Work for Electrical Engineers	P12: Dr Dan Martin Preparing our grid for solar farms - power transformers		
4.15 – 4.45pm	Breakout session 6 30-minute sessions			
	Breakout room 1 (WG126)	Plenary (WG308)		
	P13: Dr Vinay Karanam Integrating IoT for Optimal Climate Control and Cost Efficiency	P14: Wernher Roding Enabling Auckland's Transition to an Electric Ferry Fleet		
5 – 5.20pm	Closing address plenary (WG308)			
6.30 – 8.30pm	Post-conference social (Koel) Supported by NHP			

This programme is subject to change.

Sponsored by











